Yhteystiedot

Lotta Leiramo
Isonniityntie 284
07110 Hinthaara

0407455568

saralotta.leiramo@gmail.com

Tuuti 6,5kk

Tuuti

Ei jalostuskäytössä

rotu: beagle
s.20.9.2019
sukupuoli: narttu
väri: kolmivärinen
isä: Diamond D´s  Duelin´ Duke

emä: Diamond D´s Queenie

terveys:
pentu tarkastuksessa kaikki ok (ei vielä tehty virallisia terveystarkastuksia)

Tuuti on yhteisomistuksessa isäni kanssa ja saapuu Suomeen loppuvuodesta. 

Tuuti on monen vuoden salainen haave. Olen jo pidempään haaveillut omasta ajokoirasta, koska olen saanut varttua seuraten monien hyvien suomenajokoirien ajoja metsällä. Halusin kuitenkin pienemmän rodun joka, sopii hyvin cavalier laumaan, joten roduksi valikoitui iloinen ja vilkas beagle. 
Tammikuussa 2019 aloin todenteolla etsimään sopivaa yhdistelmää ja lopulta Montanasta löytyi mielenkiintoinen yhdistelmä josta oli pentue suunnitteilla syksyksi. Iloksemme pentueeseen syntyi kaunis narttupentu viiden urospennun lisäksi ja saimme tämän ihanan narttupennun perheeseemme.

Tuuti on suvultaan USAlaista käyttölinjaa. Tuuti on kauniin ja hyvällä metsästysinnolla varustetun Queenien viimeisestä pentueesta. Queenie on kotoisin Thunder Mountain kennelistä ja polveutuu vanhoista käyttökoira linjoista.
Tuutin isä oli Tuutin syntyessä jo 10-vuoden ikään ennättänyt uros Duke, joka on Diamond D kennelin omaa pitkänlinjan kasvatustyötä. Duke ajaa jänistä ulvoen. 
Tuutin vanhempien taustoilta löytyy niin hyviä reppumiesten koiria kuin kokeissa menestyneitä koiria, kuten legendaarinen käyttövalio uros Brinsky´s Run-Em-Over Tank, joka on USAn kokeissa menestyneimpiä beagleja. Tank tulee Tuutin kummankin vanhemman puolelta. 

Tuuti on sukunsa tavoin pienikokoinen beagle (34cm, 12kg), joten hän on hieman cavalieria isompi. Tuuti on ulkonäöltään hyvin erilainen kuin suomalaiset beaglet. 
Tuuti on hyvin metsästysviettinen ja omanarvon tuntoinen koira. Tuutia on isäni metsästyskaveri jänismetsällä. 
Tuutin erityispiirteenä on ettei se hauku ollenkaan, ainoastan ulvoo. Tuutin ulvominen on hyvin kuuluvaa ja sen kyllä kuulee metsässä pitkälle. 

Vaikka Tuuti on rakastettu lemmikki ja isälleni mieleinen metsästyskaveri. Se ei täytä niitä kriteereitä, jotka olen asettanut sopivalle jalostuskoiralle, joten en tule käyttämään Tuutia jalostukseen. 

Tuuti 7kk iässä.

Tuuti on erittäin vauhdikas tyttö.