Yhteystiedot

Lotta Leiramo
Isonniityntie 284
07110 Hinthaara

0407455568

saralotta.leiramo@gmail.com

Meillä on kaksi kaunista pentuetta!

Meillä on pentuja kahdesta erittäin mielenkiintoisesta yhdistelmästä. Yhdistelmillä on haettu hyvää terveyttä ja rohkeaa sosiaalista luonnetta sekä tervettä rakennetta. Haluan säilyttää terveen päänmallin (pitkä kuono ja -kallo sekä loiva otsapenger) ja tasapainoisen liioittelemattoman rakenteen. Molemmissa yhdistelmissä on taustalla monia hyvin pitkäikäisiä koiria. Yhdistelmät ovat ulkosiitosta (sukusiitosasteet ovat matalat), jotta geneettinen monimuotoisuus säilyy. Kumpikin emo on pääosin kirjavista linjoista ja uros suurimmaksi osaksi yksivärisiä linjoja.


Mooneyn & Chocon pennyt syntyivät 26.3.2023 ja Taikan & Chocon pennut . Mikäli Crowley cavalier pentu kiinnostaa niin ota rohkeasti yhteyttä, yhteydenotot  mieluiten aluksi sähköpostitse.

Mooney (Crowley Moonlight Dancer) & Choco (Suloisen Kujeileva Rentun Ruusu)


 Mooney kävi Chocon kanssa treffeillä 25.1.2023 ja 5 kaunista pentua syntyi 26.3.2023. Pentueessa on 2 black&tan poikaa, 2 black&tan tyttöä ja ruby tyttö. Mooneyn synnytys sujui nopeasti ja Mooney hoitaa pentuja erinomaisesti. Kaikki pennut ovat hyvänkokoisia ja erittäin reippaita.  Mooneyn pentujen luovutus on alkaen 20.5.2023. 

Pennuista odotetaan reipasluonteisia ja aktiivisia cavaliereja, jotka sopivat hyvin monenlaiseen harrastamiseen. Pennut eivät voi sairastua episodic falling, dry eye & curly coat syndroomiin.Yhdistelmä täyttää cavalieryhdistyksen jalostusohjesäännön terveyden osalta.

Yhdistelmä kennelliiton jalostustietojärjestelmässä

Yhdistelmän sukusiitosaste on vain 0,84% kuuden sukupolven perusteella laskettuna

Kuvan tehnyt: Paula Koskimies

Mooney

Mooney (Crowley Moonlight Dancer) on maaliskuussa 6-vuotta täyttävä tricolour rouva, joka on oma kasvattini neljännessä polvessa. Mooney on sydän-, silmä ja polvitarkastettu ja MRI kuvattu erinomaisella 0b, VM0 (ei syringomyeliaa eikä aivokammion laajentumaa) tuloksella ja geenitestien (ef, cc&de) osalta ok suvun tulosten perusteella.  
Mooney on vilkas ja sosiaalinen kaikkien kaveri, joka sopii moneen menoon. Mooney on kaunis pienikokoinen tyttö, jolla sopusuhtainen ja lihaksikas runko. Mooneylla on hieno kaula ja hyvät kulmaukset sekä mitä kaunein pää ja ilme. 
Mahdollinen pentue olisi Mooneylle kolmas ja samalla viimeinen. Ensimmäisestä pentueesta meille jäi kotiin hauskaluonteinen Vicks ja sijoitukseen kuvankaunis Laila ja toisesta jäi omistukseeni kaunis black&tan värinen Mandy. Lisätietoja Mooneysta ja hänen sukulaisistaan löytyy näiden omilta sivuilta. 

Mooneyn suvun terveydestä:

Mooneyn suku on minulle hyvin tuttua ja tiedän terveystaustat monen sukupolven taakse. Mooneyn suvusta löytyy useita erinomaisilla tuloksilla magneettikuvattuja sekä pitkäikäisiä koiria monessa sukupolvessa.

Mooneyn isä Aatos (C.I.B FI MVA EE MVA EE JMVA Anncourt Athos) eli 11,5 vuotiaaksi ja oli sydän terve vielä yli 9v3kk iässä ja on magneettikuvattu A 0mm tuloksella (ei syringomyeliaa). Myös Aatoksen 2 täysisiskoa on kuvattu A tuloksella. Aatoksen emo Dina (C.I.B FIN MVA EE VMVA EE MVA LV MVA LT MVA RU MVA BALT MVA LV VMVA RKFV-10 Visakoivun Qe Two) eli sydänterveenä noin 16 vuotiaaksi. Dina on magneettikuvattu hienosti A 1,49mm tuloksella. Myös Dinan Australialainen isä Laurie (C.I.B POHJ MVA FIN MVA AU GR MVA AU MVA SE MVA DK MVA NO MVA EE MVA KBHV-06 Elvenhome Finlandia) on ollut erittäin pitkäikäinen (yli 15-vuotias) ja sydänkuunneltu terveeksi yli 10-vuoden iässä ja magneettikuvattu A-tuloksella, samoin kun Laurien emo (AU CH Elvenhome Charmeuse) on magneettikuvattu A tuloksella. Dinan emonemo Nolla (Hamingjor Nolana) eli 14v8kk ikäiseksi sydänterveenä koko elämänsä. Aatoksen isä Allan (FI MVA Sperringgårdens Casroneves) oli myös koko elämänsä sydänterve (viimeinen virallinen kuuntelu reilu 9v iässä). Allan oli myös magneettikuvattu erinomaisella A 0mm tuloksella.

 Mooneyn emo Ilona (Crowley Plenty of Joy) on lempeäluonteinen ja liikunnallinen 9-vuotias tricolour, joka on magneettikuvattu 0c tuloksella (ei syringomyeliaa) ja terve episodic falling, curly coat & dry eye syndroomien osalta. Ilonalla havaittiin sydämessä lievä oireeton läppävuoto 5-vuotiaana.  Ilonan emo Pilvi (Crowley Nefer Nefer) on 12-vuotias vauhdikas mummokoira. Pilvi on magneettikuvattu A 1,9mm tuloksella ja virallisesti sydänkuunneltu terveeksi 6-vuotiaana. Pilvin pentuesisaruksista 2 on magneettikuvattu hienosti 0mm tuloksella. Myös Pilvin emo Titi (Crowley Nefertiti) oli aktiivinen koira, mutta valitettavasti menetimme Titin aivan yllättäin elokuussa 2018 (hieman vajaa 10-vuotiaana). Titi oli sydänterve 6-vuotiaana ja magneettikuvattu A 0mm tuloksella. Myös Titin 2 täysisiskoa on magneettikuvattu A-tuloksilla. Pilvin isä Kalle (Kallioluodon Calvin Klein) oli komea b&t uros, joka oli MRI kuvattu yli 5-vuotiaana A0mm tuloksella ja sydänkuunneltu terveeksi 8-vuotiaana. Kalle eli 10,5-vuotiaaksi. Titin emo Tonna (Neftarin Nightwish) eli 14-vuotiaaksi ja Tonna on kuunneltu sydänterveeksi 8v9kk iässä ja magneettikuvattu 5v8kk iässä D-tuloksella. Titin isä Oskari (Neftarin Jakke Jäyhä) eli reilu 12-vuotiaaksi ja oli sydänterve kunnioitettavassa 10-vuoden iässä. Ilonan isä Kamu (Kokkokallion Prince Harry) on 14-vuotias blenheim pappa, joka elelee rakastettuna lemmikkinä. Kamu on sydänkuunneltu terveeksi hieman vajaa 7-vuotiaana ja MRI kuvattu A 0mm tuloksella. Myös Kamun 2 veljeä on kuvattu A tuloksella. Kamun emo Noora (EE MVA LV MVA LTV MVA Crawford Classic Cabaree) on magneettikuvattu A tuloksella ja sydänkuunneltu terveeksi kunnioitettavassa 11,5-vuoden iässä. Noora eli reilu 13-vuotiaaksi. Nooran isä Thomas (C.I.B. FIN MVA EE MVA LV MVA LT MVA BALTV-01 V-01 V-03 EEV-01 LTV-01 Crawford Caprio) oli myös MRI kuvattu A-tuloksella ja oli sydänterve reilu 10-vuotiaana ja eli yli 13-vuotiaaksi. Nooran emo (Crawford Classic Pearl) on sydänkuunneltu terveeksi 7,5vuotiaana ja eli noin 11-vuotiaaksi. Kamun isä (FIN MVA Homerbrent Silvester) on sydänkuunneltu terveeksi 6-vuotiaana. Silvester on maineikkaasta Homerbrent kennelistä, josta tuli useita hyvin terveitä ja pitkäikäisiä cavaliereja.

Choco (kuva: Paula Koskimies)

Choco (Suloisen Kujeileva Rentun Ruusu) on pian 4-vuotta täyttävä black&tan uros, joka hurmasi minut jo ensimmäisessä näyttelyssä, jossa sen näin. Choco on hyvin reipas ja itsevarma uros, jota ei tunnu hetkauttavan mikään vaan kaikkialle mennään häntä iloisesti heiluen. Myös Chocon ulkonäkö miellyttää kovasti; Choco on sopivankokoinen uros, jolla vahva luusto ja hyvät kulmaukset. Chocolla on pitkä terveenmallinen kallo ja mitä kaunein cavalierin ilme.

 Chocon sukua on laajasti terveystarkastettu ja suvussa on useita pitkäikäisiä koiria. Choco on itsekin kaikin puolin terveystarkastettu terveeksi. Sillä on sydän, silmät ja polvet terveet ja magneettikuvattu erinomaisella tuloksella 0b, VM0 (0mm, ei syringomyeliaa eikä aivokammionlaajentumaa) sekä vanhempien tulosten perusteella geneettisesti puhdas Episodif falling curly coat & dry eye syndroomien osalta. Myös Chocon pentuesisaruksista 3 on käynyt virallisissa silmä, polvi ja sydänkuuntelussa ja terveeksi todettuja.

Choco elelee rakastettuna perhekoirana ja on käynyt kolmessa näyttelyssä saaden kaikista laatuarvostelun Eh (Erittäin hyvä). Mahdollinen pentue tulisi olemaan Chocolle toinen, ensimmäinen pentue syntyi Virossa. Chocon on kasvattanut Paula Koskimies (Suloisen kennel) ja Chocon omistaa Nina Nykänen.

Chocon suvun terveydestä:

Chocolla on erittäin mielenkiintoinen suku, jossa pääosin yksivärisiä koiria. Chocon emo Elli (Suloisen Brunettipimu) on kesäkuussa 9-vuotta täyttävä hyväkuntoinen ja vauhdikas rouva, joka on ollut erinomainen periyttäjä. Elli on sydänkuunneltu terveeksi 7,5-vuotiaana ja MRI kuvattu 0b tuloksella ja Ellin suvussa on muutenkin useita hienoin tuloksin kuvattuja koiria. Ellin isä Lagoon Simeon on MRI kuvattu 1c tuloksella ja sydänkuunneltu terveeksi 5v4kk iässä. Myös Simeonin isä (Fight Club´s Knight Rider) on MRI kuvattu erinomaisella tuloksella 0a ja sydänkuunneltu terveeksi 7-vuotiaana. Ellin emo Sissi (Taikalammen Ässämix) on kesäkuussa 13-vuotta täyttävä mummokoira, joka on MRI kuvattu 0b tuloksella ja sydänkuunneltu terveeksi 9-vuotiaana.

Chocon isä Riki (FI MVA EE MVA LV MVA EE VMVA LT MVA RU MVA BALT MVA Bruno Boy´s Super Star) on virosta kotoisin oleva black&tan komistus, joka eli 11,5-vuotiaaksi. Riki oli hyvin terve; se oli  magneettikuvattu 0mm tuloksella ja sydänkuunneltu terveeksi lähes 9-vuoden iässä sekä tutkittu useampaan kertaan silmien ja polvien osalta terveeksi sekä geenitestattu EF, CC & DE syndroomien osalta puhtain tuloksin. Riki menestyi näyttelyissä hyvin ja saavutti usean maan muotovalion arvon. Rikin jälkeläisiä on magneettikuvattu 5, joista 4 saanut isänsä tavoin 0mm tuloksen. Rikin sisaruksista ja puolisisaruksista useampi juhli alkuvuodesta 12 ja 13-vuotis syntymäpäiviään. Rikin isä Tomek (EEJV-10 Chagarl Sylena) on puolalaissyntyinen uros, joka on sydänkuunneltu terveeksi 5v9kk iässä ja eleli Bruno Boy´s kennelissä ainakin vielä noin 12-vuotiaana.  Tomekin isä (C.I.B PL JCH RU MVA PL CH RKFV Acajou De Passeriphane) on sydänterve kunnioitettavassa 12-vuoden iässä. Rikin emo Sophia (EE CH LV CH LT CH BALT CH Helandros Tea Rose) oli kaunis ruby narttu, joka asui myös Bruno Boy´s kennelissä ainakin noin 11-vuotiaana. 

Mooney ja pennut 5.4.2023

7.4.2023
Mooney synnytti sunnuntaina 26.3.2023 5 reipasta pentua (2 black&tan poikaa, 2 black&tan tyttöä ja ruby tyttö). Synnytys sujui kuin oppikirjassa ja kaikki pennut ryömivät heti nisille syömään. Pennuilla on hyvät syntymäpainot (222-285g)  ja pentue on todella tasainen.Kaikki pennut ovat hyvin nostaneet painoansa. 

Pennut täyttävät pian 2-viikkoa ja ensimmäisillä on jo silmät alkaneet raottua. Kaikki pennut ovat tuplanneet painonsa reilu viikon iässä joten kasvuvauhti on hyvä. Mooney hoitaa pentuja hyvin ja pitää ne puhtaina. 

6.4.2023 Mooneyn ihanan pulskat pennut.

17.4.2023
Mooneyn pennuille kuuluu hyvää. Pennut täyttivät eilen 3-viikkoa ja kehitys on ollut nopeaa. Pennut leikkivät jo pehmoleluilla, harjoittelevat kävelyä ja murisevat. Kaikilla on painoa reilu kilon, joten hyvänkokoiset pennut. Tänään pennut saivat ensimmäisen matokuurin ja myös kynnet ovat leikattu mikä sujui kaikilta hyvin. 

Kaikki pennut ovat alustavasti varattuja ja perheet ovat tulossa katsomaan pentuja kun pennut ovat 5-6-viikkoisia. 

Pentujen viralliset nimetkin on nyt keksitty:

Crowley You are My Dream (b&t poika jolla viiru)
Crowley You Are My Hero (b&t poika)
Crowley You Are My Sunshine (ruby tyttö)
Crowley You are My Queen (b&t tyttö)
Crowley You Are My Starlight (tummempi b&t tyttö). 

14.4 C. You Are My Dream

14.4 C. You Are My Hero

14.4 C. You Are My Sunshine

14.4 C. You Are My Queen

14.4 C. You Are My Starlight

Taika (Crowley Rovada) & Choco (Suloisen Kujeileva Rentun Ruusu)

Taika & Choco kävivät treffeillä 2.2. ja 4.2.2023 ja Taika synnytti 4 komeaa poikaa myöhään illalla 4.4.2023. Synnytys sujui hyvin ja pennut ovat reippaita ja kasvavat hyvin. Taika huolehtii hellästi pennuistaan. Pojista 3 on upean punaisia rubyja ja 1 kauniisti värittynyt black&tan. 

Pennut ovat luovutusikäisiä 27.5.2023 alkaen.

Näistä pennuista omaa rakastavaa kotia etsii vielä 1 ruby ja black&tan poika.  

Yhdistelmään odotetaan mukavaluonteisia pentuja, jotka sopivat hyvin niin kotikoiraksi kuin erilaisiin harrastuksiinkin. Pennut eivät voi sairastua episodic falling, curly coat & dry eye syndroomiin. Yhdistelmä täyttää cavalier yhdistyksen jalostusohjesäännön terveyden osalta. 


Yhdistelmän sukusiitosaste on hyvin alhainen vain 0,00% 6 sukupolven mukaan laskettuna. 

Kuvan tehnyt: Paula Koskimies

Taika (kuva: Paula Koskimies)

Taika (Crowley Rovada) on hyvin kaunisrakenteinen 5-vuotias  narttu, joka on tasapainoisesti kulmautunut ja sillä on kaunis matkaa voittava liike. Taikalla on hyvin terveenmallinen pitkä kallo ja Taika on hieman vajaa 5-vuotiaana magneettikuvattu upealla tuloksella 0bv vm 0 (0mm, ei syringomyeliaa eikä aivokammion laajentumaa).Taika on sydän-, silmä- ja polvitarkastettu sekä vanhempien tulosten perusteella episodic falling, curly coat & drye eye syndroomien osalta clear eli terve. Taika on luonteeltaan mukavan leppoisa ja ystävällinen kaveri, joka mielellään lähtee mukaan pitkille metsälenkeille.

Taikan suvun terveysestä:

Taikan suku on erittäin pitkäikäistä ja sydän sekä syringomyelia terveys on ollut hyvää. Taikan emo Titta (Crowley Nevada) on 8-vuotias blenheim rouva, joka on sydänkuunneltu terveeksi 7-vuotiaana. Titta on magneettikuvattu hienosti 0c tuloksella (eli 0mm, ei syringomyeliaa) sekä geenitestattu episodic falling ja curly coat & dry eye syndroomien osalta: clear eli terve.Titan isä Aatos (C.I.B FI MVA EE MVA EE JMVA Anncourt Athos) eli 11,5-vuotaaksi ja on magneettikuvattu A 0mm (ei syringomyeliaa) tuloksella ja sydänkuunneltu terveeksi 9v3kk iässä.

 Titan emo Titi (Crowley Nefertiti) aktiivinen koira, mutta valitettavasti menetimme Titin aivan yllättäin elokuussa (hieman vajaa 10-vuotiaana). Titi oli magneettikuvattu A 0mm (ei syringomyeliaa) tuloksella ja sydänterve 6-vuotiaana.  Sekä Titin että Aatoksen taustalla on pitkäikäiset ja hyvän terveyden omaavat suvut. Titin emo Tonna (Neftarin Nightwish) eli 14-vuotiaaksi ja Tonna on kuunneltu sydänterveeksi kunnioitettavassa 8v9kk iässä ja magneettikuvattu 5v8kk iässä D-tuloksella. Titin isä Oskari (Neftarin Jakke Jäyhä) eli reilu 12-vuotiaaksi ja oli sydänterve kunnioitettavassa 10-vuoden iässä. Aatoksen emo Dina (C.I.B FIN MVA EE VMVA EE MVA LV MVA LT MVA RU MVA BALT MVA LV VMVA RKFV-10 Visakoivun Qe Two) eli kuukautta vajaa 16-vuotiaaksi ja oli sydänterve koko elämänsä.. Dina on magneettikuvattu hyvällä A 1,49mm tuloksella. Myös Dinan Australialainen isä Laurie (C.I.B POHJ MVA FIN MVA AU GR MVA AU MVA SE MVA DK MVA NO MVA EE MVA KBHV-06 Elvenhome Finlandia) on ollut erittäin pitkäikäinen (yli 15-vuotias) ja sydänkuunneltu terveeksi yli 10-vuoden iässä ja magneettikuvattu A-tuloksella, samoin kun Laurien emo (AU CH Elvenhome Charmeuse) on magneettikuvattu A tuloksella. Dinan emonemo Nolla (Hamingjor Nolana) eli 14v8kk ikäiseksi sydänterveenä koko elämänsä. Aatoksen isä Allan (FI MVA Sperringgårdens Casroneves) oli myös koko elämänsä sydänterve (viimeinen virallinen kuuntelu reilu 9v iässä). Allan oli myös magneettikuvattu erinomaisella A 0mm tuloksella.

Taikan isä Topi (Anselmus) eli hyvin terveenä kotikoirana elämänsä 13,5-vuotiaaksi. Topi on magneettikuvattu noin 3-vuotiaana A 0mm tuloksella ja sydänkuunneltu terveeksi vielä 8v7kk iässä. Topi on clear eli terve episodic falling ja curly coat syndroomien osalta (vanhempien tulosten perusteella). Myös Topin kaikki 3 siskoa ovat olleet hyvin pitkäikäisiä (13,5v, 13v10kk ja yksi siskoista edelleen elossa ja täyttää huhtikuussa 14v) kuten myös Topin vanhemmat. Topin emo Lempi eli 14-vuotiaaksi ja on sydänkuunneltu terveeksi 7-vuotiaana. Lempin emo Elli (Breeze Graceful) eli 13,5-vuotiaaksi. Lempin isä (C.I.B FIN MVA EE MVA LV MVA LT MVA Stonepit Tyler on magneettikuvattu D tuloksella ja sydänkuunneltu terveeksi noin 6-vuotiaana. Tylerin isä Teddy (GB CH Pascavale Enchanted) eli noin 14-vuotiaaksi. Topin isä Ruffe (FIN MVA EE MVA LV MVA BY MVA EEV-07 Dodibones Hole in One) eli 16,5-vuotiaaksi ja oli sydänterve vielä 15-vuotiaana (viimeinen virallinen sydänlausunto otettiin 11-vuotiaana) sekä magneettikuvattu 4v8kk iässä hienosti A 1,3mm tuloksella.

Choco (kuva: Paula Koskimies)

7.4.2023 Onnellinen äiti ja rakkaat pojat.

6.4.2023 Taikan pojat

7.4.2023
Taika synnytti tiistaina 4.4.2023 4 komeaa poikaa, joista 3 on upean tummanpunaisia rubyja ja 1 kauniisti värittynyt black&tan. Synnytys sujui hyvin ja kaikki pennut ryömivät heti nisille. Pentujen syntymäpainot olivat ihanteelliset 205-283g. Taikalta tulee maitoa hyvin ja kaikki pojat ovat lähtenet hyvään kasvuun. Taika viihtyy tiukasti pentulatikossa rakkeiden poikiensa lähellä.

17.4.2023
Taikan pojat täyttävät huomenna 2-viikkoa ja sen kunniaksi kaikki ovat alkaneet raotella silmiään. Pojat ovat tosi reippaita ja isoin heistä alkaa lähennellä jo kilon painoa ja muutkin ovat kasvaneet hyvin. Kaikki ovat ihanan jänteviä ja vahvoja pentuja, jotka tyytyväisenä nukkuvat pentulaatikossa ruokintojen välissä. 

Olen keksinyt pennuille viralliset nimet:
Crowley Red Ferrari (isoin ruby poika)
Crowley Royal Flame (ruby poika jolla liekkikuvio)
Crowley Red Rover (tummin ruby poika)
Crowley Ray of Light (b&t poika)

Kaikki pennut ovat alustavasti varattuja ja perheet ovat tulossa katsomaan heitä kun pennut ovat 4-5 viikkoisia. 

17.4.2023 C. Red Ferrari

17.4.2023 C. Red Rover

17.4.2023 C. Royal Flame

17.4.2023 C. Ray Of Light

Pennut luovutetaan hyviin ja rakastaviin koteihin aikaisintaan noin 8-viikon iässä. Luovutamme pennut rekisteröityinä, sirutettuina, eläinlääkärin tarkastamina ja useaan kertaan madotettuina.  Pennuilla on Agrian piilevien vikojen vakuutus ja mukaansa he saavat myös pentupaketin ja hoito-ohjeet sekä kasvattajan elinikäisen tuen.